fredag 29. april 2016

Bymuren i York

York er en by jeg har besøkt 2 ganger. Syns dette er en veldig koselig engelsk by med mye historie. Byen har historie som strekker seg langt tilbake og dette kan du finne mye av rundt om kring i byen. Her er det både vikingmuseum og middelaldre rester. Dette kan du lese mer om i et senere innlegg.


For å komme til York tar du flyet enten til Manchester eller London og tog derifra, dette tar mellom 1-2 timer og er en fin tur med mye engelsk landskap å se på.

Dette innlegget handler om Bymuren som går rund gamlebyen i York. Muren er bygd på toppen av det gamle forsvarsverket som fantes i York når romerne styrte byen. Muren som romerne bygde er fra ca. år 71 før Kristus og denne kan du se rester av i Museums Hagen i York. Bymuren som du kan gå på i dag stammer fra 12-1400-tallet. Muren er i dag Englands mest komplette bymur.

Langs muren vil du også møte på 4 gatehouse til byen, kaldt Bars (dette er ikke barer du kan kjøpe øl på, men byggverk med porter og forsvarsverk).

På din vandring langs på og ved siden av bymuren får du se byen fra flere ulike synsvinkler og en tur langs hele bymuren er absolutt å anbefale.  turen er ca 3,4 km lang så det skal ikke være store problemer med å gå hele lengden, men vil anbefale gode sko da det kan være litt kronglete innimellom, husk muren er ikke helt ny.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar