fredag 8. april 2016

Chania på Kreta

Chania er en av de større
byene på øya Kreta. Turer hit gjøres som oftest gjennom Ving eller andre store charterselskaper. Men det går også an å finne flyturer og overnatting selv. Når jeg var der bodde jeg på et hotell et stykke utenfor Chania, men buss eller taxi inn til byen koster ikke mye og er absolutt å anbefale.









Chania er en liten koselig by med masse gammel historie som strekker seg tilbake til Athen hadde sin storhetstid på 1100-tallet før Kristus. Byen har senere vært styrt av andre, blant annet av venetianerne. Dette kan du finne mange rester av ennå og en av byens største turistattraksjoner havnen og fyrtårnet er fra denne perioden.



Det ligger mange restauranter i området rund havna da mange turister går hit og spiser. Dette er koselige restauranter med fine atmosfærer, men prisene er selvfølgelig skrudd opp ettersom dette er det store turistområdet. Jeg vet dessverre ikke om hvor du burde gå for å få ekte gresk atmosfære og restaurant, men spør på hotellet ditt så kan de sikkert fortelle deg dette.



De fleste turistene som besøker byen besøker den overbygde basaren, her finner du mange forskjellige butikker og det er et veldig koselig område å gå i.





Byen har også en del museum, jeg vil anbefale blant annet det arkeologiske museet som tar for seg det en har funnet fra det gamle Hellas i byen, sjøfartsmuseet er også bra. Her kan du bland annet se rester av de store kampene som foregikk i 1941 hvor Tyskerne inntok byen.







Det går mange båtturer ut fra havna, disse koster litt men du får et flott utsikt over havna og fyrtåret. Vi valgte en båttur med glassbunn slik at vi kunne se på fiskene osv som svømte under oss også.




En dagstur som reiseselskapene arrangerer (med leie av bil kan du komme deg dit på egenhånd) som jeg anbefaler for deg som er historieinteressert er til oldtidsbyen Knossos. Arkeologer regner med at dette er det seremonielle og politiske senteret til minoisk kultur. Byen regnes som Europas eldste by, det første palasset som er bygd på stedet stammer fra ca. 1900 før Kristus, men en er usikker på når restene du ser i dag er fra.




Anbefaler også en tur innom byen Heraklion som Knossos ligger like ved, her kan du blant annet besøke det arkeologiske museet til Knossos. Her finnes det mange spennende historier å lese om. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar