mandag 18. april 2016

Den gylne sirkel

Dette er en av de store turistturene på Island. Her får du besøkt 3 av de store, kjente landemerkene som alle turister på Island som oftest besøker. Turen kan gjøres med turistbusser, men vi gjorde den med egen leie av bil og dette vil jeg absolutt anbefale. Ved hjelp av GPS og skilt er ikke veiene på Island noe særlig annerledes enn i Norge. Kjører du selv kan du bestemme stoppesteder undervegs og du kan selv bestemme hvor lang tid du ønsker å bruke på hvert sted. Noen av stedene er mer spennende enn andre og er veldig greit å kunne bestemme selv når du skal spise osv.



Turens første stopp er Þingvellir/ Tingvalla. Dette er et spennende sted både i naturen og i forhold til historien. Stedet ble brukt som landsting på Island rundt år 930. Dette var vikingtidens viktigste møtested med domstol, salg og bytte av varer. Stede er også spennende fordi det ligger der akkurat på møtet mellom den amerikanske og den Europeiske platen møtes og en kan faktisk se at platene har møttes og dyttet landskapet oppover










Turens andre stopp er Geysir. I dette området er det mulig å gå rundt og se på flere av de varme kildene som spruter flere meter opp i luften. Selve Geysir har vært rolig i flere år så den kan du nok dessverre ikke forvente å få se. Det er i dag Strokkur som du får se, denne spruter ca. hvert 5 min. Det er også laget butikker og restauranter i området så jeg vil nok anbefale deg å ta en litt lengre stopp her og spise. Selve området med varme kilder ligger et stykke borte fra butikk/restaurant området slik at du må gå et lite stykke (snakk om 10 min ca.) men det er godt merket og det er bare å følge etter alle de andre som går der.













Turens tredje stopp er Gullfoss. Dette er en stor og vakker foss som absolutt er verd et besøk. Her er det også et stykke å gå fra bilen og helt ned til fossen, men turen ned for å komme helt ned er absolutt verdt det. Fossen har et fall på 32 m. Fossen er delt i 2 deler med et fall på 11 m. og et fall på 21 m.


                     



                   

                             Turen tar ca. 8 timer med kjøring og stopp, 300 km kjøretur. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar