søndag 3. april 2016

Musikal i London



Jeg er veldig glad i musikaler og har vært på mange i London. Har ikke sett alle de store men har et ønske om å få sett alle. 

Et par anbefalinger for deg som skal på musikal er:

1) Tenk på hvilken forestilling du vil se, det er veldig mange å velge mellom, dette                
    er noen av de jeg har sett

a) Lion King: veldig bra musikk, kjent stykke og kulissene og kostymene er imponerende. Denne anbefales for alle aldre,
                    
b) Billy Elliot: kjent stykke for de som har sett filmen, mange syns musikalen er veldig bra, men jeg syns ikke helt den gir deg den glad følelsen en musikal skal ha da det er et litt mørkere stykke

c) Opera fantomet: Dette er en av de musikalene som har gått lengst i London. Populært stykke, med mye kjent musikk for de som er kjent med musikaler. Passer nok best for voksne da dette er et stykke med mye dyster stemning og skumle hendelser. Veldig imponerende scene med mange finesser på .  

d) Wicked: Ukjent stykke for mange, bygger videre på historien til Trollmannen fra OZ, jeg hadde ikke store forventinger når jeg så denne, men ble veldig positivt overraska og har sett den 2 ganger. 

e) Dirty Dancing: Kjent stykke for de fleste, og veldig populær så dyre billetter, men her bruker de ikke live musikk så her ble jeg kjempe skuffa, en av grunnene til at jeg går på musikal er jo musikken og når det er playback så blir du litt skuffa altså. (går ikke for øyebilkket)

                   f) Chicago: Dette er sceneversonen av filmen, mye bra jazz musikk, men ikke                    forestillingen en tar med barn på da det er mye mord og spilling på sex                                i musikalen(går ikke for øyeblikket)

                  g) Mamma mia: Denne har jeg desverre ikke sett som musikal selv, men har                      sett filmen og kjenner flere som har sett musikalen og alle er fornøyde. Denne                    har mye kjent musikk og passer nok for alle, både barn og voksne. 

Det er mange flere musikaler som går i london og her kan du lese mer om de.

2) Når på året bør du dra:
Sommeren er en populær tid på året å reise til London, men du risikerer fullsatte saler med folk som ikke alltid er like interessert i å se på musikalen, men heller ønsker å prate. Billettene blir også fortere utsolgt og dyrere om du reiser i ferier. Skal du gjøre en god handel på en musikal bør du reise litt utenom høysesongen i London.

3) Hvor bør du handle billetter:
Flere steder rundt i London kan du handle musikalbilletter på tilbud. Disse billettene er ofte de dårligste setene og det kan være vanskeligere å se hva som skjer på scenen. Dersom du ønsker å handle billigst mulig billett er dette å anbefale, men dersom du går på teateret og bestiller har du muligheten til å bestemme plasser selg, det kan også her være mulig å få ganske billige billetter dersom etterspørselen ikke er så stor.

4) Når er det forestillinger
De fleste scenene i London er stengt på mandager så dette er ikke dagen å dra på musikal. En god del musikaler har også matine forestillinger slik at det kan være mulig å gå ved 12-2 tiden (sjekk med den forestillingen du vil se når dette er). Her kan det også være lettere å få tak i billigere billetter da færre går på dagtid. Dersom du vil gå på kveldstid er selvfølgelig helgedagene som mange reiser til London ofte fulle og en må bestille på div. nettsider før en drar, mens forestillingene midt i uka er ofte lettere å få plass på.
         

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar