torsdag 24. september 2020

Jomfruland
Forrige uke var jeg på Leirskole til Kragerø med skolen jeg jobber på. Ene dagen der hadde vi en tur til Jomfruland Nasjonalpark. Denne parken ligger rundt flere "nye" øyer som ble laget etter at isen smeltet etter istiten. Øyene er derfor ca 10 000 år gamle. Nasjonalparken dekker flere øyer, men den største øya er øya som heter Jomfruland. Dette er ei øy som er kjempe fin, ene siden av øya består av masse rullestein som isen dyttet foran seg, mens andre siden består av sand og andre materialer som lå ingen da isen smeltet. Dette gjør at øya byr på mange flotte muligheter. Her er det turmuligheter, bademuligheter og det skal også være flotte muligheter for snorkling. Jeg har kjempe lyst til å reise tilbake og besøke øya en sommer. 

Øya har også en stor andel beitende dyr, bland anet mye kuer som du vil møte på flere steder på øya, de fleste hus har derfor gjerder med strøm rundt seg. 

Før var det lov å bruke stein fra øya til å bygge hus og steingjerder, men det er ikke lov lengre, men det finnes flotte hus og hytter bygd av stein der.

Letteste måten å komme til øya er med rutebåt som går om sommeren, da kommer du rett til øyas største brygge med flott badeplass, kafé og overnattingsmuligheter. Ganske sikkert på at et er mange hus/hytter til leie der om sommeren også. Sikkert til en ikke alt for billig pris, men det trur jeg absolutt det er verdt. 

Du kan også reise ut på dagstur og bo i Kragerø, her finnes det mange muligheter for overnatting, blant anna Kragerø Resort. Dersom du er en ivrig dykker, kan du dykke på jomfruland, men da kan du ikke ta med deg noe hjem, dersom du ønsker å fange østers, kamskjell osv må dette gjøres andre steder i området rundt Krageø, men her er det nok også mange muligheter om sommeren. Kragerø byr også på mange andre muligheter, som Kragerø by, spa , Tysk fort fra andre verdenskrig og flotte strender og svaberg. 


1 kommentar:

  1. Jag är vän med dig på IG och var nyfiken på din resebolag. Jätte intressant att få se dina bilder med information om Jungfruöarna. Ha det gott <3

    SvarSlett