fredag 19. august 2016

Florida: Tips til Disney World før avreise

I sommer besøkte vi Disney World i Orlando. Dette er en samling av parker bestående av 4 fornøyelsesparker, 2 badeparker og et shopping/spise område. Vi besøkte de 4 fornøyelsesparkene og shopping/spise området. Du kan lese om vår opplevelse av parkene her: Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios (kommer) og Animal Kingdom 

Parkene ligger litt utenfor Kissimee i nærheten av Orlando. Dersom du reiser til Orlando bare for å besøke Disney vil jeg anbefale å bo på et Disney World hotell (har aldri gjort dette selv, men drømmer om å gjøre det for å oppleve nærheten til parken og Disney Springs). Les mer om å bo på Disney sine hoteller her. Området i Kissimmee har også mange hoteller og butikker osv. som er utenfor Disney området så dette kan være noe for de som ønsker litt av begge deler. Vi valgte derimot å bo nærmere Orlando, blant annet fordi vi også besøkte Universal Studios. 

Før jeg skriver om de forskjellige parkene vil jeg skrive litt om hva du burde tenke på og ting du burde gjøre før avreise til Orlando. Det første du må bestemme deg for er hvor mange dager du skal ha i Disney og hvilke parker du skal besøke. Du kan velge mellom å besøke 1 og 1 park eller kjøpe en park hopper billett som koster litt mer, men da kan du reise mellom alle 4 parkene hver dag. Vi valgte å ha 3 dager i Disney da ikke alle i reisefølget er like glad i parker, men til og med den mest skeptiske har sagt i ettertid at de hvert fall er glad de hadde 3 dager. Har du med deg unger som ønsker å se mye av parkene, men kanskje ikke orker så mye hver dag vil jeg anbefale flere dager. Dersom du bor på et Disney Hotell i nærheten av parkene kan du ha flere dager og ta en pause på hotellet i den varmeste tiden. Husk Orlando er varmt om sommeren. Men dette er absolutt et økonomisk spørsmål også, parkene er dyre og du må tenke gjennom hvor mye penger du ønsker å bruke der.

Du kan velge når du vil gå i parkene, du kan ha dine kjøpte dager med opprom mellom men innenfor 14 dager. Altså dersom du har valgt å kjøpe 3 dager som vi gjorde kan du gå en dag, slappe av en dag ved bassenget og så gå neste dag igjen. 

Når du har bestemt deg for antall dager, anbefaler jeg deg å gå inn på https://disneyworld.disney.go.com/ og bestille billetter. Da slipper du å stå i billettkø når du ankommer parken. Disse billettene anbefaler jeg deg å hente i Disney Spring før du skal i parken. Da kan du kose deg med shopping og god mat i Disney Spring, hente billettene uten kø og gå rett inn i parken når du ankommer.

Når billetter er kjøpt anbefaler jeg deg å laste ned appen til Disney hvor du har kart over parken og muligheten til å bestille bord på restauranter og fast pass. Ta deg også litt tid til å se over og lese litt om aktivitetene i parken, både sammen med eventuelt unger eller reisefølge og alene. Parkene er store og det kan være greit å ha litt ide om hva en ønsker å kjøre for å slippe å stresse gjennom alle områdene i parken. Appen heter My Disney Experience. Denne er veldig nyttig mens du er i parkene å for å finne frem, se på fast pass, bestille nytt fast pass og få informasjon om kø-tider og om noen turer er nede. Fast Pass bestilles på appen, dette er tider du får lov til å komme inn på ulike aktiviteter uten å stå i de lange køene. Du kan bestille 3 fast pass i en bestemt park hver dag, når disse 3 er brukt opp i parken kan du bestille flere fast pass, 1 av gangen. Disse fast passene kan bestilles 60 dager på forhånd dersom du bor på Disney Hotell og 30 dager på forhånd dersom du bor utenfor. De mest populære attraksjonene har begrenset med fast pass, så det er lurt å være tidlig ute med å bestille. Dette gjelder spesielt hvis du vil kjøre Frozen / Norge i Epcot. 

Når det gjelder mat i parken er det to tanker du må ha om dette. Bor du på et Disney Hotell kan du velge å kjøpe en pakke med måltider, da har du allerede betalt for mat og slipper å betale for dette senere (les mer her). Dersom du ikke bor på Disney hotell er dette dessverre ikke en mulighet. Skal du spise på en resturant i Disney Spring eller i en av Disney Parkene må du bestille plass på forhånd, ellers så risikerer du å ikke få bort eller måtte vente i 2 timer før det er plass. Bestilling av dette gjøres også på appen. Dersom du bare skal spise på en av fast food restaurantene trenger du ikke å bestille, vi valgte bare dette da de har god mat og ting tar mindre tid.

Når du har tenkt igjennom og ordnet disse tingene er det bare å begynne å glede seg til turen. Vil i et senere innlegg skrive mer om hver park og hva jeg anbefaler deg å gjøre. 

For å lese mer om hver park se her:
Magik Kingdom


1 kommentar: