tirsdag 19. juli 2016

Big Sky

Bigsky er en av USAs største slalombakker. Bakken ligger i delstaten Montana. Du kommer dit med å ta fly fra Oslo via New York til Bozeman. Derifra er det ca 1 time å kjøre til bakken. For å gjøre turen litt mer spennende fløy vi via Las Vegas og tilbrakte noen dager der ( som er en veldig spennende by, kommer innlegg om denne senere)

Det finnes mang fine hoteller i bakken du kan bo på. Vi er så heldig å kjenne noen som bor der slik at vi har overnatting uten å måtte bo på hotell. Kan sikkert være en fordel å leie leilighet, da kan du lage litt mat selv, og det er mange muligheter for å leie.



Vi valgte å leie ski fra anlegget for å slippe å dra med oss ski fra Norge. Prisen var ikke så voldsom så gikk greit. Kjøpte billett for flere dager slik at vi bare kunne stå opp og rett ut å kjøre om morgenen

Bakken er så store at du nesten ikke kjører de samme bakkene flere ganger om du bare er der i 4 dager, som vi var. Det er bakker i flere vanskelighetsgrader, fra lette bakker til skikkelig svarte bakker som vi stod over. De har også en del railer osv i bakken som du kan prøve. Det er derfor mulig å få utfordringer nesten uansett hvilket nivå du er på.

Rund anlegget er det flere restauranter slik at du kan lett få i det mat om du ønsker innløpet at tia du kjører eller du kan få deg middag etter at bakken er stengt. Det er også en liten matbutikk og klesbutikk slik at du kan få handla litt små ting. Det er også noen barer rundt anlegget for de som ønsker å dra på Afterski. Husk at du må være 21 år for å drikke i USA.

Du kan ta en taubane hel opp på toppen av bakken, da er du på 2200 meter over havet. Her har du en kjempe flott utsikt over alle bakkene og over fjellpartiet du er på. Herifra er det veldig bratt ned igjen, så vi valgte å ta taubane ned igjen å, men veldig glad for å vært på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar