mandag 28. mars 2016

Stratford-upon-Avon


Dette er en liten by i England som jeg besøkte da jeg var på interrail i England. Byen ligger 35 km sørøst for Birmingham. Det er en liten by, men med masse å se og oppleve.






Byen er mest kjent for å være fødebyen til William Shakespeare.

Shakespears fødested 
I dag kan du besøke flere hus med tilknytting til forfatteren, bland annet huset han er født i, huset dattera hans bodde i og huset kona var født i (dette huset ligger litt utenfor byen og du må ta buss/taxi eller noe for å komme deg dit) Det er også gå-turer og bussturer du kan være med som er basert på Shakespeare. Shakespears grav finnes i Holy Trinity Church.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  




Byen har mange flotte grøntområder som du kan gå tur i og flere av disse ligger langs flere forskjellige kanaler du kan gå langs. Dette gir byen et veldig koselig preg.


En annen ting vi besøkte og som absolutt var en opplevelse var sommerfuglfarmen. Denne var stor og med mange forskjellige sommerfugler du kunne gå å se på.  














Jeg syntes det var en koselig by med mange gamle engelske hus så dette er absolutt byen for deg som ønsker å se den engelske landsbygda. 



Hvordan komme seg dit:
Letteste måten å komme seg hit på er fly til London og tog derifra. Dette tar ca 2 timer. 

Tid i byen:
Dette er en liten by og med bare 2 timer fra London med tog er det mulig å gjøre dette til en dagstur på London turen din, men anbefaler absolutt å ha i hvert fall 1 overnatting her da det er veldig mye å se, både av gamle hus, Shakespeare ting, parker og shopping muligheter. Andre mulige dagsturer fra London er warner-bros-studios-harry-potter-london

Bo:
Byen har flere ulike overnattinger, alt fra hotell til camping. VI bodde på bed and breakfast. Dette er den vanligste måten å bo på i England og dersom du ønsker å utvide opplevelsen av England er dette å anbefale. Det er en del år siden jeg var der så kan dessverre ikke anbefale et bestemt overnattingssted.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar