søndag 14. mai 2017

For den Harry Potter intereserte

Vi har begge to vokst opp med Harry Potter bøkene og er generelt ganske store Harry Potter fan. Harry Potter bøkene tar jo plass i Storbritannia, J.K Rowling skrev bøkene i Edinburgh og filmene er spilt inn på forskjellige steder i England og Skottland. Flere steder i Storbritannia kan du se og oppleve Harry Potter relaterte ting. Enten om det er museum, noe fra bøkene eller film-location. Her kommer en liste over de vi har besøkt/sett, men det finnes mange flere.

1. King's Cross Station og spor 9 3/4, London. Dette er stedet Harry Potter går på Hogwarts Express, og det er kanskje det mest kjente stedet fra bøkene. King's Cross Station var også brukt i innspillingene av filmene. Selv om sporet selvfølgelig ikke eksisterer er det laget et området hvor du kan ta bilde slik at det ser ut som du løper gjennom veggen. Jeg har besøkt dette stedet flere ganger når jeg har tatt toget fra stasjonen. Den siste gangen hadde de laget mer ut av området slik at det nå også er en Harry Potter butikk rett vedsiden av, men dette gjør at det også er mye mere folk som ønsker å ta bilder der slik at du nå må stå i kø for å komme til veggen. Det kan derfor være lurt å dra tidlig på morgenen.



2. Cambridge: Dette er en universitetsby som mange besøker fra London. Jeg har før skrevet om byen, les om den her. Flere av universitetene er brukt i filmen. Oxford er en annen universitetsby som også har blitt brukt mye i filmen. 

3. Warner Bros Studio Tour, London.
Dette er nok den største av Englands Harry Potter attraksjoner. Dette er området hvor mye av filmen ble spilt inn og i dag kan du besøke settene og se spisesalen, sovesalene og mye anna fra filmen. Absolutt å anbefale dersom du er Harry Potter fan. Settet ligger ca 32 km nord for London. Du må derfor komme deg dit med tog, buss eller egen bil. Kjører du selv bruker du M1 eller M25 motorvegen. Dersom du ikke kjører selv kan du velge mellom tog og buss eller bare buss. Du kan kjøpe billetter direkte med buss fra London, da kjører du en hel dag med et selskap, blir plukket opp på et bestemt sted, blir kjørt til settet og får en viss tid på settet før du kjøres hjem igjen. Disse selskapene selger da billett og buss sammen noe som er enkelt dersom du ønsker den enkleste måten å komme deg til settet på, men du får begrenset med tid på settet og du må passe mye mere på tiden. Vi valgte å ta tog fra London Euston tilWatford Junction togstasjon. Dette tar ca 20-30 min. Derfra går det Knigt Bus fra togstasjonen til settet, Denne bussen koster 2.5 £ og tar bare penger, du kan ikke betale med kort. For å få være med denne bussen må du kunne vise frem billetter eller reservasjon slik at du må ha kjøpt dette før du drar.

Vi valgte å kjøpe litt å spise på stasjonen før vi gikk på bussen og spise denne når vi kom til settet, det er laget fine områder hvor du kan spise niste utenfor inngangen.

Selve settet er flott laget til og du kan se mye forskjellige kostymer, rekvisitta og filmtriks mens du går gjennom de ulike rommene. Absolutt noe å anbefale for Harry Potter fan




4. Durham Cathedral, Durham. Durham Katedralen i England var brukt i mange av filmene som en del av Hogwarts. Det er spesielt under den første filmen at denne ble brukt som Hogwarts, men den ble også brukt til for eksempel innspillingen av Ron sin snegle-oppkast scene. Den berømte scenen hvor Harry Potter lar ugla Hedvig fly, er også spilt inn ved Durham katedralen. Durham er ellers en fantastisk fin liten by, som er vel verdt et besøk. Det går tog til Durham, som ligger bare et lite stykke unna Newcastle. 

5. Alnwick Castle. Alnwick Castle er et av de bedre bevarte slottene i England og det er utrolig imponerende. Slottet har vært bakgrunn for flere filmer og tv-serier. I Harry Potter var dette slottet bakgrunn for den berømte sopelim-flyscenen fra den første filmen. Du kommer dit ved å ta tog til Alnmouth, og buss videre, eller du kan kjøre. Slottet er vel verdt et besøk, også for de som ikke er så alt for interesserte i Harry Potter, og det an sånn sett gjøres til en opplevelsesrik dagstur for både store og små! 

Vi anbefaler ellers å ta en titt på: https://www.visitbritainshop.com/world/articles/harry-potter-film-locations/ for å få full oversikt over filmlokasjonene fra filmen og https://www.visitbritain.com/gb/en/top-10-harry-potter-film-locations-around-britain#Gq88yRTjsT6C192h.97 for en enklere oversikt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar