torsdag 9. februar 2017

Boracay, Filippinene


Dette er ei lita øy på Filippinene som absolutt er verdt et besøk hvis du liker sol, hav og fine strender. Øya er kjent for sin kjempefine hvite sand som er et must hvis du først er på stranda. Og snorking i området rundt gjør at noen dager på øye er verdt besøket i seg selv. 
Nå begynner det å bli noen år siden vi besøkte øya, men noe av det jeg likte aller best når jeg var her var at det ikke var så mye turister. Øya lever absolutt av turistene men du går ikke i kø med dem som du gjør på mange andre steder. Det er også få Norske turister, så du føler deg ikke like mye som turist som man ofte gjør i Spania og i Tyrkia. 






Du kommer deg til øya via Manila og Caticlan. Øya har ikke flyplass så du må lande i Caticlan og ta båt over. Dette er ikke store båter som vi forventer fra båter i Norge, men båtturen fra flyplassen og over er absolutt en opplevelse. 







Når du kommer over til øya tar du en motorsykkel taxi (motorsykkel med ekstra sitteplasser ved siden av) til sentrum av øya. Det er få biler på Boracay, men mange av disse motorsyklene da disse er enklere å komme seg rundt på. De er heller ikke alt for dyre å leie. 




Øya er absolutt ikke stor, 7 km lang og ca 500 meter bred, men her kan du oppleve masse på den lille plassen. De fleste hotellene og sentrum ligger rett på The White Beach, derfor anbefaler jeg å finne et hotell i dette området. 




Når du har fått plassert deg på hotellet venter mange spennende opplevelser. 
Ønsker du å holde deg i sentrum kan du ta en gåtur på stranda, besøke sentrum og butikkene der, ta en drink, kaffe eller smothie på en av fortauskafeene, ta massasje i utallige massasjeboder eller ta fiskespa. 



Ønsker du deg litt mer bort fra sentrum og se øya anbefaler jeg en tur til øyas høyeste punkt hvor du har flott utsikt utover hele øya, finnes også mange flotte spa oppover i dette området, men vi fikk dessverre ikke sjekket ut disse. 













Og som sagt snorking i dette flotte havområdet er en opplevelse, på den korte uken vi var der måtte vi ut 2 ganger. Prisene på Boracay ligger langt under det vi er vant med så vi leide faktisk en egen båt for bare oss 2 med seilere. Og da kunne vi bruke masse av dagen ute på snorking. Båtene du leier er små seilbåter uten store finesser, men det er noe av det som gjør turen enda mer spesiell. Men obs obs...husk solkrem, sola tar mye når du ligger havoverflaten og snorkler. Det er også mange andre vann-aktiviteter som kan gjøres på Boracay. Island Hopping, Parasailing, dykking og ikke minst, Kite surfing, var andre populære aktiviteter. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar