fredag 14. april 2017

Holi-festival i India

Holi er en religiøs Hindu-festival i India. den er også kjent som Fargefestivalen eller The Festival of Colours på grunn av hvor fargerik denne er. Tidspunktet for feiringen varierer hvert år, men den er som regel i Mars. I 2017 var Holi feiret 13 Mars, mens den feires 2. Mars i 2018. Les om reisetips til India/Delhi og Agra/Jaipur

Fargefest og color run har de senere årene spredt seg til vestlige land. Dette er absolutt morsomme ting å være med på, men i år var jeg så heldig at jeg fikk oppleve originalen i Jaipur, India.

Kvelden før festivalen feires med bål. Det tennes store bål rundt om i de fleste byene. Det var for eksempel mange rundkjøringer som hadde bål. Selve feiringen er en en-dags feiring. Butikker og restauranter er ofte stengt, fordi dagen regnes som en nasjonal helligdag. På kvelden bruker de fleste tid med familien.

Den mest kjente delen av feiringen feires på dagen. Da sprer folk farget pulver på alt og alle som vil være med! Pulveret kommer i alle mulige farger, og du kan få kjøpt det å alt fra matbutikker til gatemarkeder. Vi kjøpte ikke noe farge selv, men vi møtte flere som gjerne ville ta farge på oss. Da klina de farge i fjeset våres, og alle ville ha bilder med oss etterpå! Det virket ut som de fleste lokale syns det var gøy at vi ville være med!

Hvis du får oppleve Holi, så pass på at fargen gjerne kommer overalt. Jeg har fremdeles rosa pulver på mobil-dekslet og i glidelåsen på veska. Det kan være lurt å ta med noen våtservietter for å få vasket bort om du får det på noe viktig! Fargen vi fikk på oss gikk lett bort i vask, med unntak av der vi hadde fått sølt noe vann, så det kan være lurt å ikke ha på de fineste klærne du eier.

Alt i alt var det en utrolig morsom opplevelse. Hvis du får muligheten til å oppleve den så vil jeg absolutt anbefale det! Absolutt alt var fargerikt og alle var i et godt humør. maks stemning. Happy Holi!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar