lørdag 8. oktober 2016

Schloss Neuschwanstein, Tyskland.

Schloss Neuschwanstein er et slott som ligger sør i Tyskland. Det er kanskje mest kjent om inspirasjon til Disney slottet. Jeg dro dit på dagstur fra Munchen, noe som er helt fint mulig og slottet med sine mange tårn og beliggenhet er absolutt en opplevelse.

For å komme dit tar du toget til byen "Füssen". Dette er en utrolig koselig by så jeg anbefaler å bruke litt tid på se denne byen før eller etter du drar til Neuschwanstein. Det er blant annet noen gamle bygg og en fin park her. For å komme til slottet tar du bussen fra Füssen til Hohenschwangau Neuschwanstein Castles. Hohenschwangau er et annet slott som du også kan besøke. 

Füssen


Fra busstoppet kan du enten gå eller betale for shuttlebuss opp til Neuschwanstein. Vi tok bussen opp og gikk ned igjen. Slottet er absolutt finest utenifra, så pass på at du får med deg utsikten fra brua (Marienbrücke). Det koster en del for å gå på omvisning i slottet. Du må følge omvisningen og det er ofte litt ventetid før du får komme inn. Store deler av slottet er også ikke ferdigbygd, så det er kun noen få rom du får se. Disse er veldig fine, men personlig vil jeg si at turen ikke var verdt pengene det kostet. 


Hohenschwangau

Utsikt fra Marienbrücke

Utsikt fra Marienbrücke



Inngangen til Neuschwnstein

Et av rommene i slottet



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar