torsdag 16. mai 2019

Reisetips til Austin, TX, USA

I vinterferien dro vi på en liten ferietur til USA. De første dagene ble tilbrakt i Austin i Texas. Vi stortrivdes i byen som har mye å by på og vil absolutt anbefale andre å reise dit. Her kommer noen tips om hva vi anbefaler å se, gjøre og spise i Austin.


Generell info:

Fra flyplassen til byen: 
På vei inn til byen valgte vi å ta bybussen. Denne koster veldig lite og det ga oss en mulighet til å se litt mer enn vi ville ellers. Bussen går fra rett utenfor flyplassen og er enkel å finne. Ut til flyplassen for avreise så valgte vi å ta Uber, noe som var både enkelt og effektivt.

Bo:

Vi bodde i nærheten av Sixth Street. Dette var et veldig sentralt og greit sted å bo. Er dessverre 2 shelter for hjemløse i nærheten så vi følte at det var litt utrygt enkelte steder. Vi valgte å gå utenom denne gata og da gikk det greit, ellers så hadde hotellet transport om kvelden og Uber er praktisk og enkelt. 

Komme seg rundt 
Mye av Austin er samlet i områder hvor det er fint å gå. Ellers så er bil en av de enkleste måtene å komme seg frem på. Vi valgte å kjøre mye Uber, noe som vi syns var både effektivt og relativt billig. Hvis du skal litt lengre ut av byen for å for eksempel se litt natur så kan det være like praktisk å leie en bil, men parkering i sentrum er ofte ganske dyrt.



Se og gjøre:

Lei en elektrisk sparkesykkel
Det er mye å se og gjøre i Austin. En ting Austin har blitt kjent for i det siste er de elektriske sparkesyklene du kan leie. Vi valgte å leie dette en av dagene for å kjøre runt i byen og utover mot det naturlige svømmebassenget. Disse scooterne er overalt i byen, de er enkle å kjøre og alt du trenger er en Uber app som du betaler gjennom. Dette er absolutt noe jeg vil anbefale å gjøre hvis du er i Austin. Du setter fra deg sparkesykkelen der du ønsker (så lenge det er i byen og umiddelbart i nærheten) og betaler for tiden du har brukt den.





Besøk og bad i Barton Springs Municipal Pool 

Barton Springs er et naturlig svømmebasseng i Austin. Jeg vil absolutt anbefale å ta turen hit i Austin. Det er muligheter for å svømme i svømmebassenget, eller padle litt lengre ned i elven. Området byr ellers på veldig fine joggemuligheter (og det er mange som benytter seg av den!). Det er også en stor park der og gode lekemuligheter for barn, blant annet kan man kjøre et lite elektrisk tog. På fine sommerdager blir både parken og svømmebasseng-området ganske fult, men det er såpass spesielt med et naturlig svømmebasseng i byen, så jeg vil absolutt anbefale å ta turen! 











South Congress Area

South Congress området i Austin er et hyggelig området med mange små butikker og restauranter. Det er koselig å gå rundt her og bydelen er vel verdt en tur. Her kan du finne både kjente restauranter og mindre, lokale butikker.








The Bullock Texas State museum 

Museum for Texas og Texas sin historie. Vi syns dette var et bra museum med mye spennende å se men det egner seg nok best for de som er litt interessert i historie fra før av. Det koster 13 dollar å gå inn for voksne, og museet er åpent til klokken 5 de fleste dager. Vi brukte ca to timer på å vandre rundt her. 






Texas State Capitol 
Fra dette store bygget styres staten Texas. Det er mulig å gå inn i bygget også, men vi valgte å kun se det fra utsiden. Det er likevel vel verdt turen syns vi. Rundt selve bygget så finner du flere parker og minnesmerker fra kriger osv. 











Texas State Cemetery 

Dette er en super flott gravplass hvor masse kjente folk fra Texas er gravlagt. Det var lite kjente folk for oss, men veldig fint sted som absolutt anbefales på dager med litt fint vær. 
















6th street og Rainey Street 
Dette er to forskjellige gater i Austin, men begge er verdt en tur. 6th Street er en koselig gate med tradisjonelle hus (og litt for mange uteliggere etter min smak). Rainey Street er en mer sommerlig gate, men blant annet med en tysk restaurant med et gigantisk ølutvalg. Begge gatene er kjent for godt natteliv og muligheter for konserter, selv om Rainey Street er mest for de som ønsker å feste og drikke, mens 6th street kanskje egner seg mest for en øl eller to.




Shopping - Barton Creek

Dette er et kjøpesenter litt utenfor Austin. Her finner du blant annet cheescake factory og Victoria secret. Dette kjøpesenteret var ikke noe spesielt i forhold til alle andre kjøpesenter og er ikke verdt turen dersom du ikke er ute etter Victoria Secret og ostekake. Men dette finner du i mange andre byer i USA også hvis du skal innom flere byer. Det er ikke verdt å bruke en dag her da Austin har veldig mye anna å se på. Området rundt kjøpesenteret er veldig fint da, bland annet så finner du Barton Creek stien her. Denne går til et flott område ved elva. Absolutt verdt en tur. 




Spise

Lang ventetid, men verdt det! 
Det finnes mye god mat i Texas, og vi anbefaler deg å prøve så mye som mulig av den. Under følger våres favoritter! 

Franklin
Supergod BBQ og en av de mest kjente i Austin. Her er en del av opplevelsen å stå i kø før du endelig får komme inn i restauranten. Du må være tidlig ute, er du for seint kan du risikere å ikke få mat, da de lager opp all maten på morran og serverer til det er tomt. Men køa og stedet er en opplevelse som anbefales. Vi anbefaler også å ta med en bok eller lignende for å h noe å gjøre i køa - vi sto der i over to timer! 




Foodtrucks
Overalt i Austin er det foodtrucks. Og mange av de serverer ekstremt mye god mat. Ikke vær redd for alt du har hørt om foodtrucks, de har ofte både god mat og rensligheten er veldig god. Vi spiste på flere og opplevde ikke noe problem med det. Sikkert lurt å velge de som ser best ut, men ellers ikke noe problem. De er spesielt gode på taco-retter, men vi kjøpte også noen veldig gode chickenwings i Rainey Street! 



Breakfast burito! 



Breakfast taco/ breakfast Burito 
Høres rart ut da vi her hjemme er vant til Taco til middag. Men dette er Taco fylt med omelet, bacon osv. Absolutt å anbefale, dette tar jeg meg nok med hjem og har til lunsj eller frokost her hjemme også. Du finner dette på flere steder, så godt som alle steder som selger taco har også breakfast burito. 

Taco, Burito og meksikansk mat
I Austin så kan de å lage meksikansk mat. Vi har alt nevnt Breakfast Taco, men vi spiste mye taco også utenom frokost. Torchy's Taco i Soco er for eksempel å anbefale. Spennende utvalg av taco og burito og veldig god mat. 






Gourdough's Donuts
Dette er en fudtruck litt utenfor selve Austin sentrum, i nærheten av South Congress. Dette er noe av den beste donuten jeg noen gang har spist. Skikkelig usunn, men alt for god. Her har de skikkelig gode donut med masse spennende fyll. Vi kjøpte en med bacon og litt mere salt og en med brownies og sjokolade og begge var supergode, men vi ble alt for mette. 






Kø rundt Franklin - vi ventet spent på å få høre om det var igjen mat til oss. Alt i alt, en opplevelse og maten var absolutt verdt det! 
Food-trucks i massevis, og flere av de er verdt å prøve! 











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar