torsdag 1. februar 2018

New York, New York!



New York er storbyen som har alt! Her kan du oppleve historie, uteliv, shopping, kunst og kultur bare steinkast unna hverandre. Vi har tidligere skrevet litt generelle New York Tips, men her kommer våres se og gjør tips!

Central Park
En av verdens mest filmede lokasjoner i verden, så denne parken har nok de fleste sett på TV. Den ligger nesten midt på Manhattan, og er det perfekte stedet for litt grønn tid eller en joggetur midt i byen. Her kan du også stå på skøyter om vinteren eller ta deg en tur i dyreparken.


Statue of Liberty
New Yorks mest kjente ikon er Frihetsgudinnen. Ikke la deg lure til å bli med på de dyrer turene med mindre det er hva du ønsker! Du kan velge å stoppe ved Statue of Liberty eller bare kjøre rundt. Tur opp i fakkelen må bestilles på forhånd.


Ellis Island
Dette er stedet for de historieinnterreserte. Her kom størsteparten av imigrantene til USA fra ca 1900 og utover. Her kan du se hvordan de ble tatt i mot, rester av ting de har glemt igjen osv. Letteste måten å komme seg hit er med båt fra New York. Husk at det er sikkerhetskontroll til båten så ikke ha med kniver osv.


Utsiktspunkt
Det er mange utsiktspunkt å velge mellom i New York, blant annet "Top of the rock" og "Empire State building". Vi valgte å se utsikten fra One World Trade Center. Felles for de alle er at de gir deg en fantastisk utsikt over New York!

Chelsea Market og the High Line
The High line er en nedlagt togbane som er omgjort til en park i sør av Manhattan. Dette er et hyggelig, grønt og litt spesielt område av New York og anbefales absolutt. I nørheten finner du også Chelsea Market, et perfekt sted for litt god mat og drikke.
Brooklyn Bridge 
Brooklyn Bridge er en gammel bro som går fra Manhattan til Brooklyn. Det går fint å gå over denne broen, og dette gir deg en kjempe fin utsikt over lower Manhattan. Anbefales veldig, men det kan være lurt å gå tidlig om morgenen for å slippe unna de største mengdene med folk.

Times Square og broadway
Times Square har alle de kjente lysene og billboardene. Her er det konstant mye folk og mye liv! Broadway er like i nærheten med alle dens musikaler! Vil du på musikal så kan det lønne seg å gå i ukedagene og kjøpe billetter på teateret relativt tidlig, for billettene blir fort dyre. Spesielt Lion King er blant de dyrere musikalene.


New York Public Library 
Midt i New York ligger et av verdens mest anerkjente bibliotek. Bygget er fantastisk og vel verdt et lite besøk. Inngang er gratis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar