fredag 7. juli 2017

Lom

Det er ikke alltid man trenger å reise så langt for å få fine sommeropplevelser. Lom er et lite sted med typisk Gudbransdalspreg og en del sommerturister. Det er mye å se, gjøre og spise her!

Det er mye å se og oppleve i Lom, på tross av størrelsen på stedet. Lom er mest kjent for Stavkirka som ligger mitt i byen..kirka er bygd i andre halvdel av 1100 tallet. Kirka er fremdeles i bruk som hovedkirke i Lom. Kirka er oppe fra 9 til 19 og det koster 70 kr å gå inn. Kirka kan være stengt utenom disse tidene da den brukes til gudstjenester og andre kirkelige anledninger.



Minst like kjent har Lom kanskje blitt for matutvalget. Arne Brimi og hans produkter har stor tilstedeværelse i Lom. Den nye Brimibua selger både lokalmat og mat av Brimi. Er du heldig så kan du også få kjøpt middag lagd eller grilla av Brimi. Smak, som ligger like i nærheten har enda større utvalg av lokalmat og lokaløl!

Bakeriet i Lom har i løpet av de siste årene hatt stor suksess. Her får du både store, søte bakevarer og brød, men det er ofte lang kø. Vi smakte på flere av bakevarene deres og de aller fleste falt virkelig i smak. Unntaket var pistasjbollen fordi denne var litt tørr. Kanelsnurren var vår absolutt favoritt!

Det er flere museum i området. Lom har både et steinmuseum og nasjonalpark museum. Det renner

også en foss midt i tettstede. For de modige er det mulig å ta sipp-line over denne!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar