fredag 6. januar 2017

Edinburgh's Hogmanay - Nyttår i Edinburgh

Nyttårsfeiring i Edinburgh (kjent under navnet Edinburgh's Hogmanay) er kjent som en av de beste nyttårsfeiringene i Europa. Festivalen går over tre dager og det er et stort utvalg av konserter og opplevelser du kan få med deg! Alt fra bading til gatefest og torch-light vandring gjennom byen. Jeg var på "Street Party" 31. desember og syns det var veldig gøy. Det var mye å oppleve, god stemning og flott fyrverkeri med utsikt til Edinburgh Castle.  

STREET PARTY
Street Party er den største feiringen av nyttår og foregår i nærheten av togstasjonen. Bilettene kostet 25 pund per person. Festivalen åpnet klokken 19.00, men de fleste konserter begynner rundt klokka 21.00. Street Party er utendørs, så det er lurt å kle seg godt. Du kan ha med drikke inn, men kun i konteiner under 500ml og ikke glassflasker. Det selges mat fra boder og vin/øl/cider på festivalområdet og hver kostet 5 pund. Det er veldig få sitteplasser, så det er lurt å velge gode sko. 

Det er fyrverkeri hver time, men det er fyrverkeriet klokken 12 som er mest verdt å få med seg! Du kan ellers kjøre karuseller, danse eller høre på konserter på en av de fire scenene som er satt opp. Disse spiller live musikk i forskjellige katagorier - Celtic musikk og 50-talls musikk var nok min favoritt. Det blir fort fult forran scena, så det kan være lurt å stille seg opp tidlig hvis du ønsker gode plasser! 


CEILID
Ceilidh er en Skottsk tradisjon som minner litt om norsk folkedans. Den inkluderer altså enkel dansing som alle gjerne er med på. Det er to av disse under Hogmanay dagene. Det er en "Old Town Ceilidh" som foregår i gamlebyen likt med "Street Party". Det er også en "Final Fling" 1. Januar. Jeg har ikke vært på noen av disse, men jeg har vært på flere Ceilidh i Skottland og syns det er en kjempe morsom opplevelse. Disse to eventene kan derfor være morsomme å prøve hvis du vil ha en litt skottsk feiring! 


TIPS
  • Du kan bestille billetter og se program her: https://edinburghshogmanay.com/
  • BESTILL TIDLIG! Både hotell og de ulike konsertene blir fort utsolgt!
  • En mulighet er å bo utenfor Edinburgh (For eksempel i Glasgow). Du bør da reservere billetter med nattbussen for 1.januar.
  • Du kan fly til Edinburgh Airport. Det er enkelt å finne transport derfra og inn i byen. 
  • Nyttår er en høytid i Skottland. En del butikker og togbaner er for eksempel stengt 1.januar. 
  • Det er ellers mye annet å se i Skottland. Du finner mange tips på bloggen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar